"Suudi koalisyonu Hudeyde'de ilerliyor"

"Suudi koalisyonu Hudeyde'de ilerliyor"

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun desteklediği Yemen güçleri, başladığı kara harekatıyla Pazar günü Hudeyde'ye ilerledi.

Yemen'de Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun desteklediği hükümet güçleri pazar günü Kızıl Deniz liman kenti Hudeyde'ye ilerledi.

Suudi Arabistan destekli hükümet güçlerinin bölgedeki İran destekli Husilerle çatıştığını aktaran askeri kaynaklar, koalisyon güçlerinin ilk kez bu kadar ilerlediğini ifade etti.

Çatışmalar, koalisyon güçlerinin daha önceki operasyonlarda başarısız olduğu havaalanı ve şehrin doğu girişinde gerçekleşti.

Koalisyon güçleri, milyonlarca Yemenli için hayati bir giriş noktası olan Hudeyde limanını ele geçirmek için binlerce askeri görevlendirdi.

Ülkede 'görülmemiş açlık' kapıda

Yemen'de yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Husilerin tüm çabalara rağmen katılımının sağlanamadığı İsviçre'nin Cenevre kentinde 6 Eylül'de başlayan Yemen konulu istişare toplantıları başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre Yemen hükümeti ve Husiler arasında dört yıldır devam eden savaş ülkeyi "dev bir açlığın" eşiğine getirdi. BM yaşanması "an meselesi" olan açlık krizinden ülke nüfusunun neredeyse yarısına tekabül eden 14 milyon kişinin etkileneceğini ifade ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.