Suudi koalisyonu Yemen'de ateşkese hazır

Suudi koalisyonu Yemen'de ateşkese hazır

Yemen’in Hudeyde kentinde operasyon sürdüren Suudi koalisyon güçlerinin, ABD ve BM’nin ateşkes çabalarına destek olmak istediği bildirildi.

Yemen’in Hudeyde kentinde operasyon sürdüren Suudi koalisyon güçlerinin, ABD ve BM’nin ateşkes çabalarına destek olmak istediği bildirildi. Kızıldeniz kıyısındaki liman kentinde çatışmalar ise yoğunlaştı.

Yemen'de üç yıldan uzun bir süredir devam eden iç savaşı sonlandırma girişimlerine karşın cephelerin yoğunlaştığı Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde kentinde çatışmalar sürüyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ABD ve BM’nin ateşkes çabalarına destek vermek istediği bildirildi.

AFP haber ajansına konuşan ve adını vermek istemeyen Suudi koalisyona bağlı bir yetkili "Çatışmaları mümkün olduğunca erken sonlandırmak istiyoruz. İsyancılar barış görüşmelerine katılmadığı takdirde ise operasyonlar sürecek" diye konuştu. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen Perşembe günü Husilerin kontrolündeki Hudeyde kentine operasyon başlatmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.