ABD Yemen'de Suudi uçaklarına yakıt vermeyecek

ABD Yemen'de Suudi uçaklarına yakıt vermeyecek

ABD Savunma Bakanlığı, Yemen'de savaşa katılan Suudi Arabistan uçaklarına yakıt ikmalini durdurma hedefinde olduğu öne sürüldü.

ABD Savunma Bakanlığı'nın Yemen'deki savaşa katılan Suudi Arabistan uçaklarına yakıt ikmalini durdurmayı hedeflediği öne sürüldü.

ABD medyasına konuşan üst düzey yetkililere dayandırılan haberde, Pentagon'da karar alma sürecinin devam ettiği belirtildi.

Kararın ne zaman alınacağının belli olmadığı haberlerde, ABD'nin Suudi Arabistan'a yaptığı diğer askeri yardımlarının ise devam edeceği belirtildi.

Haberlerde, Yemen'de çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan hava saldırılarına karşı uzun süredir ABD'nin kayıtsız kaldığı, bu son kararın kamuoyunda nasıl bir tepkiyle karşılanacağının ise belirsiz olduğu ifade edildi.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından eleştiri oklarını toplayan ABD'nin bu adımla Yemen konusunda "Suudi Arabistan'ın saldırılarına karşı Yemen'de tedbir aldığını söyleme" imkanı bulacağı da yapılan yorumlar arasında.

Yemen'in bombalanmasına katılan Suudi savaş uçaklarının yaklaşık 5'te 4'ünün yakıtlarının Riyad tarafından, sadece kalan kısımın ABD desteğiyle sağlandığı bilgisi verildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.