Suudi Arabistan yeniden Hudeyde'yi vurmaya başladı

Suudi Arabistan yeniden Hudeyde'yi vurmaya başladı

Suudi Arabistan, ülkenin batı sahilindeki liman kentine yönelik saldırılara yeniden başladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, İran destekli Husilerin elindeki Hudeyde ve çevresine yönelik bombardımana kaldığı yerden devam ediyor.

Çatışmalar ve bombardıman geçici bir süre için durmuştu. Ancak Husilerin resmi medya organlarına göre Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyonun hava ve kara bombardımanları bugün yeniden başladı. Koalisyon, Hudeyde Limanı ve el Hali bölgesini hedef aldı.

Husilere göre saldırılarda can kaybı yaşanmadı. Hudeyde'ye yönelik saldırılar bölgedeki uzlaşı girişimleri ve saldırılardaki sivil kayıplar nedeniyle bir süre durmuştu.

Suudi Arabistan'ın Yemen'de düzenlediği saldırılarda siviller çoğu zaman hedef oluyor. Geçtiğimiz günlerde ülkenin kuzeyinde bir okul otobüsüne düzenlenen saldırıda çoğu çocuk en az 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Hudeyde çevresinde de Suudi Arabistan birçok kez sivilleri hedef alan saldırılar düzenledi.

Ülkeye insani yardımların ve gıda malzemelerinin girdiği en önemli noktalardan olan Hudeyde Limanı çatışmalar sebebiyle kapanırsa, ülkedeki insani krizin daha da derinleşmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.