Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı

Suudi Arabistan'a balistik füze saldırısı

İran destekli Husiler tarafından Yemen topraklarından, Suudi Arabistan'ın sınır kenti Necran'a atılan bir balistik füze havada imha edildi.

Suudi Arabistan'ın "El-İhbariyye" kanalında yer alan habere göre, Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri, Husilerin Necran kentine attığı balistik füzeyi imha etti. Haberde konuyla ilgili detaylı bilgiye yer verilmedi.

Husilerin, Yemen'den Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine attıkları füze sayısı 181'e yükseldi.

Husilerden veya Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinden olaya ilişkin açıklama yapılmadı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de Mansur Hadi hükümetine destek olmak amacıyla askeri operasyon başlattığı 26 Mart 2015'ten bu yana Husiler sık sık Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine saldırılar düzenliyor.

Öte yandan koalisyonun Husilere yönelik düzenlendiğini iddia ettiği hava saldırılarında son dönemde sivillerin hedef alındığı ve ölümlerin endişe verici boyutlara ulaştığı ifade edildi.

Son olarak kısa bir süre önce Yemen'in batısındaki Hudeyde kentine yönelik Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki koalisyonunu düzenlediği hava saldırısında Birleşmiş Milletler'in verilerine göre, 22 çocuk ve 4 kadın yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.