Suudi Arabistan'ın Medine bölgesine balistik füze saldırısı

Suudi Arabistan'ın Medine bölgesine balistik füze saldırısı

Yemen'deki Husiler Suudi Arabistan'ın Medine bölgesine yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirdi.

Yemen'deki Husiler Suudi Arabistan'a yönelik balistik füze saldırısı gerçekleştirdi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İran destekli Husi milisleri Yemen'den Suudi Arabistan'ın Medine bölgesinde yer alan Yenbu beldesine yönelik balistik füze saldırısı düzenledi.

Suudi Arabistan kaynaklı "Sabq" haber sitesi tarafından aktarılan bilgilere göre, Yemen topraklarından ateşlenen balistik füze, Suudi Arabistan hava savunması tarafından imha edildi.

Husiler tarafından geçtiğimiz Mart ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yönelik tek seferde 7 balistik füze saldırısı gerçekleştirilmişti.

Hava savunma sistemleri tarafından imha edilen füzelerin parçalarının sivil yerleşim yerlerine düşmesi sonucu en az 1 kişi yaşamını yitirmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonunu Yemen'e yönelik müdahaleye başladığı 3 senelik süre zarfından Husiler tarafından Suudi Arabistan topraklarına yönelik en az 146 balistik füze saldırısı gerçekleştirildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.