Suudi Arabistan'da koronavirüs vakalarının sayısı 344'e yükseldi

Suudi Arabistan'da koronavirüs vakalarının sayısı 344'e yükseldi

Kaydedilen son vakalarla birlikte, Suudi Arabistan’daki Covid-19 vaka sayısı 344’e yükseldi.

Suudi Arabistan’daki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı, dün Sağlık Bakanlığı tarafından, “bazıları sosyal etkinliklere katılmaktan kaynaklanan” 70 yeni vakanın kaydedilmesiyle birlikte 344’e yükseldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, teşhis edilen yeni vakalardan 11 tanesinin, Fas, Hindistan, Ürdün, Filipinler, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre’den geldiği bildirildi. Söz konusu şahıslar, havaalanından alınarak, konuk evlerinde karantinaya alındı. Yeni teşhis edilen vakalardan birinin ise Riyad’dan olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Geriye kalan 58 vakadan bazılarının, daha önceden tespit edilen vakalarla temas etmekten, bazılarının ise düğün kutlamaları, taziye ve aile buluşmaları gibi sosyal etkinliklere katılmaktan kaynaklandığı” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, “70 vakadan 49’unun Riyad’da, 11 tanesinin Cidde’de, 2 vakanın Mekke’de, Medine, Dammam, Zahran, Katîf, Bâha, Tebük, Bişa ve Hafar el-Batın şehirlerinin her birinde birer vaka olduğuna” işaret etti.

Kaydedilen son vakalarla birlikte, Suudi Arabistan’daki Covid-19 vaka sayısı 344’e yükseldi. Bunlardan 8’i iyileşirken, geriye kalanlar ise benimsenen izolasyon prosedürlerine göre sağlık kontrolüne tabi tutuluyor.

Vakalardan ikisinin durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.