Koronavirüs nedeniyle asker uğurlama törenleri yasaklandı

Koronavirüs nedeniyle asker uğurlama törenleri yasaklandı

İçişleri Bakanlığı, valiliklerden askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmesine izin verilmemesini istedi.

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine asker uğurlama töreniyle ilgili yazı gönderdi. Bakanlık, valiliklerden askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak bir araya gelmesine izin verilmemesini istedi.

Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen yazıda  koronavirüs (Covid-19) salgını karşısında alınan tedbirler kapsamında asker uğurlama törenlerinin geçici olarak askıya alınması, kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılması istendi.

İçişleri Bakanlığı daha önce konuya dair uyarılarda bulunmuştu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Koronavirüsün ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallardan sosyal mesafe kuralını asker uğurlamalarında da uygulamalıyız. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz." ifadelerine yer verilmişti. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.