Suriye’deki mülteci kampları koronavirüs tehdidi altında

Suriye’deki mülteci kampları koronavirüs tehdidi altında

Sağlık görevlileri, yerlerinden edilmiş insanların bir arada yaşadığı aşırı kalabalık kamplarda koronavirüsün hızla yayılmasından korkuyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) şimdiye kadar Suriye’de bu virüsle ilgili herhangi bir vakanın tespit edilmediğini belirtmiş olsa da Suriye koronavirüs salgınına karşı oldukça savunmasız.

WHO Suriye temsilcisi Nimet Sait Abd, Reuters’e verdiği demeçte, mülteci kamplarında ve büyük kentlerin civarındaki gayri resmi yerleşim alanlarında yaşayanların büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yetkili, Çin veya İran’da yaşananlar dikkate alındığında, çok büyük bir salgın vakasının ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu ve böyle bir duruma karşı koymak için hazırlık yaptıklarına dikkat çekti.

Muhaliflerin kontrolü altındaki ülkenin kuzey batı bölgesi büyük bir insani krizle karşı karşıyayken, Rusya destekli Suriye rejim güçlerinin saldırıları yoğunlaştırmasının ardından son aylarda yaklaşık bir milyon insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Bölgedeki sağlık görevlileri, yerlerinden edilmiş insanların bir arada yaşadığı aşırı kalabalık kamplarda koronavirüsün hızla yayılmasından korkuyor.

Koronavirüs, Suriye’ye sınırı olan tüm ülkelerde yayılmış durumda.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.