Lübnan koronavirüs nedeniyle Suriye sınırını kapattı

Lübnan koronavirüs nedeniyle Suriye sınırını kapattı

Lübnan yetkilileri bir haftalığına, pazartesi günü şafak vaktinden itibaren kara sınırlarını kapatacaklarını Suriyeli yetkililere bildirdi.

Lübnan hükümeti koronavirüs salgının yayılmasına karşı aldığı tedbirler kapsamında pazartesi gününden itibaren kara sınırlarını kapatma kararı aldı. Bu karar, virüsün Lübnan’da yayılma olasılığına karşı Suriyeli mültecilerle ilgili uluslararası kuruluşların temsilcileriyle yapılan toplantılar doğrultusunda alındı.

Lübnan siyasi kaynaklarının Şarku’l Avsat’a aktardığına göre, Lübnan yetkilileri bir haftalığına, pazartesi günü şafak vaktinden itibaren kara sınırlarını kapatacaklarını Suriyeli yetkililere bildirdi.

Bu süre içinde “Hava yolunu kapatmış olan ülkelerden dönüş yapmak isteyen Lübnanlıların karayolu üzerinden ülkeye giriş yapmalarının sağlanması hedefleniyor.” Ayrıca bu tedbirin, hastalığın bulaştığı ülkelere yapılan uçuşların durdurulması ve hastalığın yayıldığı ülkelere ilişkin olarak hükümetin aldığı kararlarla uygun olduğu belirtildi

Kaynaklar “Ordu ve güvenlik güçlerinin yaptığı işlemlere ek olarak, yasal ve yasal olmayan geçişlerin, geçiş bölgelerinin kuzeyde ve yasal sınırlarda kurulu gözetleme kulelerinden izlendiğini” ifade ettiler.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.