İspanya’da 24 saatte bin 500’den fazla yeni koronavirüs vakası

İspanya’da 24 saatte bin 500’den fazla yeni koronavirüs vakası

İspanya’da koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte bin 500’den fazla kişi artarak 5 bin 753’e yükseldi.

İtalya’nın ardından İspanya’nın da ülke genelinde uygulanacak bir karantinaya hazırlandığı bildirildi. Reuters’ın haberine göre ilgili karar tasarısına yer verilen belge uyarınca hükümet vatandaşlardan acil durumlar, gıda ve ilaç almak, hastaneye ve işe gitmek gibi durumlar haricinde evde kalmasını talep ediyor. Söz konusu plan daha önce İspanyol basınında da yer almıştı. Hükümetten yapılan açıklamada alınacak önlemlerle ilgili kabine toplantısının devam ettiği kaydedildi. Konuyla ilgili öğleden sonra bir basın toplantısı yapılması bekleniyor. 

İspanya’da son 24 saatte bin 500’den fazla yeni vaka 

İspanya’da koronavirüs vaka sayısı son 24 saatte bin 500’den fazla kişi artarak 5 bin 753’e yükseldi. Son rakamlara göre İspanya, İtalya’nın ardından Avrupa'da en fazla koronavirüs vakası tespit edilen ikinci ülke konumunda. Ülkede şimdiye kadar COVID-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 136 olarak açıklandı. İspanya'nın koronavirüsle mücadele için kaynakları daha rahat kullanabilmek amacıyla 'ulusal acil durum' ilan etmesi bekleniyor. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.