Umreden dönenler karantinaya alındı

Umreden dönenler karantinaya alındı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların Ankara ve Konya'daki bazı öğrenci yurtlarında karantinaya alındığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların Ankara ve Konya'daki bazı öğrenci yurtlarında karantinaya alındığını açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’müze bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, Umre’den dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarımızın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, Umre’den dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır.

Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır.

Ankara ilindeki yurtların isimleri ve kapasiteleri:

Şehit Özel Harekat: 2064
Milli İrade: 1880
Gölbaşı: 1448
TOPLAM: 5392

Konya ilindeki yurtların isimleri ve kapasiteleri:
Tahir Büyükkörükçü: 2228
Kutalmışoğlu: 2710
TOPLAM: 4938

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.