Almanya kimsesiz mülteci çocukları ülkeye alıyor

Almanya kimsesiz mülteci çocukları ülkeye alıyor

Yunan adalarındaki kamplarda yaşayan kimsesiz 47 çocuk Almanya'ya getirildi.

Almanya İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kimsesi olmayan 47 mülteci çocuğun, uçakla Yunanistan'ın başkenti Atina'dan Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover kentine getirildiği belirtildi.

Yunanistan'daki refakatsiz mülteci çocukların Avrupa Birliği (AB) ülkelerine dağıtılması anlaşması kapsamında Almanya'nın yürütülen girişimi desteklediği aktarılan açıklamada, söz konusu çocukların iki hafta karantinada tutulduktan sonra eyaletlere dağıtılacağı kaydedildi.

Açıklamada, kamplardan Afganistan, Suriye ve Eritre uyruklu çocukların alındığı ve aralarında 4 kız çocuğunun bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

AB Komisyonunun girişimiydi

AB Komisyonu martta, Yunanistan'dan, çoğu refakatsizlerden oluşacak şekilde 1600 mülteci çocuğun üye ülkelere dağıtılması için girişim başlatmıştı.

Çocukları almak için gönüllü olan üye ülkeler arasında Belçika, Bulgaristan, Fransa, Hırvatistan, Finlandiya, Almanya, İrlanda, Portekiz, Lüksemburg ve Litvanya ile İsviçre yer almıştı. Almanya 300 ile 500 çocuğu ülkeye kabul etmeyi taahhüt etmişti.

AB girişimi çerçevesinde 3 gün önce refakatsiz 12 çocuk Lüksemburg'a ulaşmıştı.

UNICEF'in şubat ayı verilerine göre, Yunanistan'daki kamplarda 5 bin 463 refakatsiz mülteci çocuk bulunuyor. Bunların en az 1752'si aşırı kalabalık ve kötü koşullarıyla gündeme gelen Midilli'deki Moria kampı benzeri kamplarda yaşıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.