Suudi Arabistan'da Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Suudi Arabistan'da Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Suudi Arabistan'da Ramazan Bayramı'na denk gelen 23 ile 27 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, alınan tüm önlemlerin Ramazan ayının sonuna kadar devam edeceğini ve 23 ile 27 Mayıs tarihleri arasında 24 saat boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in direktifleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, sağlık gelişmelerinin gerektirdiği sokağa çıkma yasağıyla ilgili prosedürlerde herhangi bir değişiklik yapmak üzere diğer ilgili birimlerle koordinasyon içerisinde olacak. Söz konusu karar yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Krallık tarafından alınan önlemlere ilişkin sağlık otoriteleri tarafından sunulan verilere dayanıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 14 Mayıs Perşembe’den 22 Mayıs Cuma’ya kadar “koruyucu önlemlerin alınması gerektiğinin altı çizilerek önceki kararlara göre istisna tutulan ekonomik ve ticari faaliyetlerin devam edeceği” belirtildi. Aynı şekilde “Mekke’de sokağa çıkma yasağı tüm gün devam ederken, diğer şehirlerde ve bölgelerde vatandaşların ve sakinlerin tedbirlere bağlı kalarak sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında 8 saat boyunca dışarı çıkmalarına izin verileceği” duyuruldu. Bunun yanı sıra karantina altına alınan “bölge, şehir ve mahallelere giriş-çıkış yasağının devam ettiği” belirtildi.

Bakanlık 23 Mayıs Cumartesi’den 27 Mayıs Çarşamba’ya kadar “Krallığın tüm bölgelerinde ve şehirlerinde 24 saat boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağını ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edileceğini” belirtti. Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde birden fazla kişinin bir araya gelmesini önlemek için 7 Mayıs’ta beş ya da beşten fazla kişinin bir arada bulunması yasaklayan bir kararname çıkarılmıştı. Söz konusu kararnamede bu konudaki ihlaller ve cezalar da belirtilmişti.

İçişleri Bakanlığı tüm bireylere ve kuruluşlara, salgının yayılmasını önlemek için güvenlik ve sağlık şartlarıyla ilgili verilen talimatlara ve sosyal mesafe kuralına bağlı kalmaları ve her ne şekilde olursa olsun birden fazla kişiyle bir araya gelmekten kaçınmaları çağrısında bulundu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.