Suudi Arabistan'dan açıklama: ABD'ye yeni bir söz vermedik

Suudi Arabistan'dan açıklama: ABD'ye yeni bir söz vermedik

ABD Başkanı Trump'ın, "Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan ödeyecek" şeklinde tweet atmasıyla ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan, ABD'ye Ağustos ayından beri yeni bir söz vermediklerini açıkladı.

Suriye'den tamamen çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump'ın 24 Aralık'ta "Suriye'nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı ABD'nin yerine Suudi Arabistan ödeyecek" diye tweet atması, spekülasyon yarattı. Durumu açıklığa kavuşturma ihtiyacı duyan Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği, kraliyetin Suriye ile ilgili ağustos ayından beri yeni bir söz vermediğini duyurdu.

CNBC'ye açıklama yapan elçilikten bir yetkili, "ABD Dışişleri'nin YPG'nin IŞİD'den ele geçirdiği bölgelerin istikrara kavuşturulmasına yönelik fona Riyad'ın 100 milyon dolarlık katkı taahhüt ettiğini açıklamasından beri kraliyetin yeni bir söz vermediğini" belirtti.

Suudi diplomat "Kraliyet, IŞİD'le savaşan küresel koalisyona büyük katkı vermektedir, Suriye'de en çok sorti yapan ikinci ülkedir ve Suriye'deki yardım çalışmaları için milyonlarca dolarlık bağışta bulunmaktadır" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.