Suudi Arabistan'dan uluslararası topluma 'İran'a baskı' çağrısı

Suudi Arabistan'dan uluslararası topluma 'İran'a baskı' çağrısı

Suudi Arabistan’ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, uluslararası topluma İran ihlallerini engelleme çağrısında bulundu.

Suudi Arabistan’ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Adil el-Cubeyr, yaptığı açıklamada, uluslararası topluma İran ihlallerini engelleme çağrısında bulundu.

Bölgede son yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Adil el-Cubeyr, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası deniz taşımacılığının ihlal edilmesi uluslararası hukuka aykırıdır. İran’ın, Basra Körfezi'ndeki İngiliz gemisinin alıkonulması dâhil olmak üzere sivil gemilere yönelik bu eylemleri uluslararası hukuk ihlalidir ve kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Suudi Arabistan’ın Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, uluslararası toplumu İran’ın kabul edilemez eylemlerine karşı caydırıcı önlemler almaya çağırdı.

Öte yandan, el-Cubeyr Riyad’da, ABD'nin Riyad Büyükelçisi John Abizaid, Rusya'nın Riyad Büyükelçisi Sergei Kozlov ve Nepalli büyükelçi Dr. Mahinda Prasad ile bir araya geldi. Büyükelçilerle yapılan toplantılarda ülkeler arasındaki ikili ilişkiler gözden geçirilirken, bölgesel ve uluslararası gelişmeler de görüşmenin ana gündem maddeleri arasındaydı.

twtbanner-001.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.