Suudi Arabistan'ın petrol sevkiyatına Husi saldırısı engeli

Suudi Arabistan'ın petrol sevkiyatına Husi saldırısı engeli

Suudi Arabistan, Babu'l Mendep üzerinden tüm petrol sevkiyatını durdurdu.

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid Falih, Suudi Arabistan’ın Bab’ül Mendep Boğazı’ndaki tüm ham petrol sevkiyatlarını askıya aldığını bildirdi.

Yemen’deki Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu Resmi Sözcüsü’nün açıklamalarına atıfta bulunan Falih, her biri 2 milyon varil ham petrol taşıyan Suudi Ulusal Denizcilik Şirketi’ne ait iki petrol tankerinin çarşamba günü Bab’ül Mendep Boğazı’nı geçmelerinin ardından Kızıldeniz’de Husiler tarafından saldırıya uğradığını bildirdi.

Falih açıklamasının devamında iki tankerden birinin saldırı sırasında küçük çapta hasar aldığını, yaralanma veya çevre felaketine yol açacak ham petrol sızıntısı tespit edilmediğini kaydetti.

Enerji Bakanı, tankerlerin ve mürettebatın güvenliğini sağlamak ve ham petrol sızıntısından kaçınmak için Bab’ül Mendep Boğazı boyunca ham petrol sevkiyatının derhal geçici olarak askıya alındığını belirtti. Suudi Bakan, ham petrol tankerlerine yönelik Husi tehditlerinin Bab’ül Mendep ve Kızıldeniz’deki uluslararası ticaret özgürlüğünü ve deniz trafiğini etkilediğini vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.