Suudilerden Türkiye'ye yanıt: Kaşıkçı cinayeti şüphelileri burada yargılanacak

Suudilerden Türkiye'ye yanıt: Kaşıkçı cinayeti şüphelileri burada yargılanacak

Türkiye'nin talebine yanıt veren Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Kaşıkçı cinayeti şüphelilerinin ülkelerinde yargılanacağını söyledi.

Türkiye'nin talebine yanıt veren S. Arabistan Dışişleri Bakanı Kaşıkçı cinayeti şüphelilerinin ülkelerinde yargılanacağını söyledi. ABD Savunma Bakanı da olayın sorumlularına yönelik "ek tedbirler planlandığını" söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, Cemal Kaşıkçı cinayeti şüphelilerinin ülkesinde yargılanacağını söyledi. Manama Güvenlik Zirvesi'nde konuşan Suudi Bakan, zanlıların iadesini talep eden Türkiye'ye cevaben "İade meselesine ilişkin; bu şahıslar Suudi vatandaşları. Suudi Arabistan'da gözaltına alındılar, soruşturma Suudi Arabistan'da yürütülüyor ve Suudi Arabistan'da da yargılanacaklar" ifadelerini kullandı.

Soruşturma henüz tamamlanmadan Suudi Arabistan'a suçlamaların yöneltildiği eleştirisinde de bulunan el Cubeyr, "Daha önce de net bir biçimde ifade ettiğimiz üzere eksiksiz ve şeffaf bir soruşturma yürüteceğiz ve sonuçlar (kamuoyunda) açıklanacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta içi yaptığı açıklamada "olayın cereyan ettiği yerin İstanbul olduğunu" belirterek, Suudi Arabistan kralı ve üst yönetimine "yargılamanın İstanbul'da yapılması" çağrısında bulunmuştu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.