Tacikistan'da İmamali Rahman yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Tacikistan'da İmamali Rahman yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Tacikistan'ı 28 yıldır yöneten İmamali Rahman 5'inci kez cumhurbaşkanı seçildi.

Tacikistan'ı 28 yıldır yöneten İmamali Rahman 5'inci kez cumhurbaşkanı seçildi.

Ülkede dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İmamali Rahman oyların yüzde 90,92'sini alarak 5'inci kez cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturdu.

Tacikistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Bahtiyar Hudayarzade tarafından yapılan açıklamada, 4 milyon 221 bin seçmenin oy kullandığı, toplam katılımın ise yüzde 85,39 oranında olduğu ifade edildi.

Hudayarzade açıklamasında, iktidardaki Halk Demokrat Partisinden aday olan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın oyların yüzde 90,92'sini, ülkedeki en büyük ikinci parti olarak gösterilen Çiftçiler Partisi lideri Rustem Latifzade'nin oyların yüzde 3,03'ünü, Ekonomik Reformlar Partisi lideri Rustem Rahmatzade’nin oyların yüzde 2,15’ini, Sosyalist Parti lideri Abduhalim Gaffarzade’nin oyların yüzde 1,49’unu, Komünist Parti lideri Miraj Abdulloyev’in ise oyların yüzde 1,17’sini aldığını ifade etti.

İmamali Rahman 1994, 1999, 2006 ve 2013'te yapılan seçimleri kazanarak 28 yıldır Tacikistanı yöneten tek isim olarak ön plana çıkıyor. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.