'Tahıl Koridoru' anlaşması sonrası ilk gemi Ukrayna'dan ayrıldı

'Tahıl Koridoru' anlaşması sonrası ilk gemi Ukrayna'dan ayrıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Mısır yüklü Razoni isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisinin Lübnan’a gitmek üzere Odessa limanından sabah 08.30’da hareket edeceğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal ettiği 24 Şubat'tan beri Ukrayna tahılının aylardır Karadeniz'den çıkamaması yüzünden Afrika'da gıda sıkıntısı yaşanıyor, kıtada sekiz bölgede açlık tehlikesi baş gösterdi.

'Gemi yarın İstanbul'da olacak'

Milli Savuna Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Lübnan'nın Trablus Limanı'na gittiği belirtilen geminin 2 Ağustos'ta İstanbul'a demir atacağı bildirildi.

Geminin gerekli denetimler yapıldıktan sonra yoluna devam edeceği ifade edildi.

Rusya'nın işgalinden önce Rusya ve Ukrayna'nın tahıl ihracatı dünyadaki toplam buğday ve arpa ihracatının üçte birini oluşturuyordu. Rusya da kendi tahıl ve gübresini ihraç etmeye istekli.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda yapılan görüşmelerin ardından, Ukrayna ve Rusya, tahıl ürünlerinin Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına taşınmasına olanak sağlayan anlaşmaya 22 Temmuz günü İstanbul'da imza atmışlardı.

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.