Tahrik-i Taliban'dan 'gövde gösterisi'

Tahrik-i Taliban'dan 'gövde gösterisi'

Pakistan'daki Taliban yapılanması olarak bilinen "Tahrik-i Taliban Pakistan" savaşçılarına ait yeni görüntüler yayınladı.

Pakistan'daki Taliban yapılanması olarak bilinen "Tahrik-i Taliban Pakistan" (TTP) savaşçılarına ait yeni görüntüler yayınladı.

TTP'nin propaganda kanalları tarafından servis ettiği görüntülerde, savaşçıların silahlı birtakım eğitimler yaptıkları görülmekte.

"Umar Media" kanalı tarafından servis edilen görüntülerin TTP'nin 'fedai' savaşçılarının eğitimlerinden kesitler olduğu ifade ediliyor.

m1.jpg

Pakistan'da hükümet güçlerini hedef alan saldırılarıyla bilinen TTP'nin Afganistan'ın kuzeydoğusundaki sınır bölgelerinde varlık gösterdiği biliniyor. 

m3.jpg

m4.jpg

m22.jpg

TTP liderinin oğlu öldürülmüştü

Geçen Mart ayında Afganistan'ın kuzeydoğusunda bulunan Kunar vilayetinde bir eğitim kapmına ABD insansız hava araçları tarafından düzenlenen saldırıda Tahrik-i Taliban lideri Molla Fazlullah'ın oğlunun da arasında bulunduğu en az 25 kişi öldürülmüştü.

Şubay ayında Pakistan'ın Kabal bölgesindeki Svat Vadisi'nde düzenlenen bir canlı bomba saldırısında en az 11 Pakistan askeri hayatını kaybetmiş, saldırıyı TTP üstlenmişti.

Pakistan'ın kuzeyindeki Svat Vadisi, 2007-2009 tarihleri arasında TTP'nin kontrolünde kalmıştı. Pakistan ordusu 2009'da düzenlediği ve 2 ay süren operasyonda bölgede tekrar kontrolü sağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.