'Tahrik-i Taliban lideri Molla Fazlullah ABD hava saldırısında öldürüldü'

'Tahrik-i Taliban lideri Molla Fazlullah ABD hava saldırısında öldürüldü'

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan grubunun lideri Molla Fazlullah'ın ABD hava saldırısında öldürüldüğü öne sürüldü.

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan grubunun lideri Molla Fazlullah'ın ABD hava saldırısında öldürüldüğü öne sürüldü.

ABD ordusundan yetkili bir isim, Afganistan sınırı yakınlarındaki bir bölgede (Kunar ili) Pakistan Talibanı liderinin hedef alındığını doğruladı.

mf.jpg

TTP lideri Molla Fazlullah

Yerel kaynaklardan Perşembe günü gelen ancak henüz doğrulanmayan haberlere göre Molla Fazlullah saldırıda hayatını kaybetti.

İsminin açıklanmaması şartı ile bölge kaynaklarına açıklama yapan bir Afgan yerel yetkili, Çarşamba günü geç saatlerde düzenlenen ABD insansız hava aracı saldırısında hedefinin Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) lideri olduğunu söyledi.

ABD'nin Afganistan'daki kuvvetlerinin sözcüsü Yüzbaşı Martin O'Donnell dün yaptığı açıklamada, A"BD kuvvetleri 13 Haziran günü Kunar vilayetinde, Afganistan ve Pakistan arasındaki sınıra yakın bir noktada bir anti-terör saldırısı icra etmiştir. Saldırıda, hedef listesindeki bir terörist organizasyonun lider kadrosundan bir kişi hedef alınmıştır." ifadelerini kullandı.

ABD'li yetkililer Fazlullah'ın saldırıda ölüp ölmediği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmış değil.

ABD Devlet Bakanlığı, Mart ayında Fazlullah’ın başına 5 milyon dolarlık ödül koymuştu.

Geçtiğimiz Mart ayında ABD tarafından gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısında Molla Fazlullah'ın oğlunun da hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Molla Fazlullah, 2013 yılında ABD'nin Kuzey Veziristan'da düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hekimullah Mesud'dan sonra grubun liderliğine seçilmişti.

TTP'nin kendi kaynaklarından ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.