El Kaide lideri Zevahiri'den TTP'ye taziye

El Kaide lideri Zevahiri'den TTP'ye taziye

El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri ABD hava saldırısında öldürülen Tahrik-i Taliban Pakistan lideri için taziye mesajı yayınladı.

El Kaide'ye bağlı merkez yayın organı olan "As Sahab" tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan Eymen ez Zevahiri'ye ait ses kaydında, ABD hava saldırısında öldürülen Tahrik-i Taliban Pakistan (TTP) lideri Molla Fazlullah için taziye dileklerinde bulunuldu.

Yaklaşık iki dakikalık ses kaydında konuşan El Kaide lideri Zevahiri, ABD'nin Afganistan'da düzenlediği insansız hava aracı saldırısında öldürülen Molla Fazlullah için gruba taziyesini ifade ediyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Kunar ilinde ABD'ye ait insansız hava araçlarıyla bir saldırı gerçekleştirilmiş ve yerel kaynaklar saldırıda Molla Fazlullah'ın hedef alındığını ifade etmişti.

İsminin açıklanmaması şartı ile bölge kaynaklarına açıklama yapan bir Afgan yerel yetkili, geç saatlerde düzenlenen ABD insansız hava aracı saldırısında hedefinin TTP lideri olduğunu söylemişti.

ABD'nin hava saldırısında yaklaşık 10 gün sonra TTP tarafından yapılan açıklamada, Molla Fazlullah'ın ölümü doğrulanırken TTP'nin seçilmiş yeni liderinin Müftü Nur Veli Mesud olduğu açıklanmıştı.

TTP'nin eski lideri Molla Fazlullah'ın oğlu da Afganistan'ın Kunar ilinde düzenlenen ABD hava saldırısında öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.