Kuzey Veziristan'da Pakistan ile Taliban güçleri arasında çatışma

Kuzey Veziristan'da Pakistan ile Taliban güçleri arasında çatışma

Kuzey Veziristan'ın Afganistan sınırında Pakistan güçleri ile Taliban mensupları arasında çatışma çıktı.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamaya göre, dün sınırda yaşanan çatışmalarda 7 Pakistan Talibanı mensubu öldürüldü. Ordu kendi kayıplarına dair bilgi vermedi.

Tahrik-i Taliban olarak da anılan Pakistan Talibanı mensuplarının, Afganistan'dan Pakistan'a geçmesiyle çatışmanın başladığı belirtiliyor. Kuzey Veziristan aşiret bölgesindeki bir sınır karakoluna düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada, Pakistan ordusuna göre 3 Taliban mensubu da yaralandı.

Bölgede çatışmalar, Pakistan tarafından düzenlenen ve çok sayıda sivilin ölmesine de yol açan Zarb-i Azb Operasyonu sonrasına bitme noktasına gelmişti.

Operasyonların ardından geçen yıllarda, Pakistan Talibanı bölgede tekrar toparlanma sürecine girmiş durumda. Her ne kadar Zarb-i Azb öncesinde olduğu kadar etkin olmasa da, Tahrik-i Taliban'ın bölgede yeniden organize olduğunu söylemek mümkün.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.