Tahriru'ş Şam Lazkiye'de rejim bölgesine 'sızdı'

Tahriru'ş Şam Lazkiye'de rejim bölgesine 'sızdı'

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne bağlı muhalifler bölgede düzenledikleri ortak operasyonla Lazkiye kırsalında rejim bölgelerine baskın düzenledi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ile İslam Dağı Taburu grubunun ortak gerçekleştirdiği saldırıda rejime bağlı güçlerden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Suriye'nin Lazkiye bölgesi kırsalında bulunan Türkmen Dağı bölgesinde gerçekleştirilen "Sızma" saldırısında muhalifler rejim güçlerinin konuşlu olduğu bölgelere girdi.

HTŞ'ye bağlı İba Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkmen Dağı bölgesinde rejimin kontrol hattının 12 kilometre içerisine giren muhalifler, düzenledikleri baskında rejim güçlerinden en az 17 kişiyi öldürdü.

Ajans tarafından bölgede düzenlenen saldırıya ilişkin görüntüler paylaşılırken, İslam Dağı Taburu grubu tarafından da saldırı anlarına ait kısa bir video servis edildi.

rt3.jpg

rt2.jpg

rt.jpg

İslam Dağı Taburu grubu tarafından paylaşılan, saldırı anlarına ait video:

Lazkiye kırsalındaki Türkmen Dağı bölgesinde konuşlu bulunan rejim unsurlarına yönelik muhaliflerin saldırıları son günlerde artmış durumda. Genelde ağır silahlarla rejim mevzilerine yapılan atışların yanında muhalifler, rejime bağlı güçlerin nöbet yerleri ve konuşlandıkları diğer geçici merkez noktalarına sızmalar gerçekleştirmekte.

Suriye'de El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din (Dinin Muhafızları) grubu da geçtiğimiz günlerde bölgedeki rejim mevzilerine yönelik baskın gerçekleştirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.