Hurras ed Din grubu yeni video yayınladı

Hurras ed Din grubu yeni video yayınladı

Suriye'de El Kaide'ye olan yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din grubu tarafından yeni bir video servis edildi.

Suriye'de El Kaide'ye olan yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din (Dinin Muhafızları) grubu tarafından yeni bir video servis edildi.

Muhalif gruba ait medya organı "Şam el Ribat" tarafından geçtiğimiz 16 Haziran tarihinde servis edilen yaklaşık 12 dakikalık videoda, grubun askeri eğitimlerinden görüntüler de yer alıyor.

sm1.jpg

Hurras ed Din'e bağlı"Şam el Ribat" medya kurumunun logosu

Suriye sahasında El Kaide'ye olan yakınlığıyla bilinen grubun din adamlarından olan Sami el Ureydi'ye ait bir konuşmaya yeni yayınlanan videoda yer verilmiş. Ureydi'nin bu konuşması, Hurras ed Din grubunun kuruluşundan önceki dönemde yapılmıştı. 

su1.jpg

Sami el Ureydi

Videonun ilerleyen dakikalarında Hurras ed Din savaşçılarına ait eğitim görüntüleri yer alıyor. Ateşli silahlarla yapılan eğitim görüntülerinde savaşçıların sızmaya dayalı ve yakın mesafe atış eğitimleri gerçekleştirdiği görülüyor. Son kısımlarda ses kaydı da kullanılan Ureydi geçtiğimiz dönemlerde Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) tarafından "muhalif bir isim" olarak nitelendirilerek gözaltına alınmıştı.

ed1.jpg

ed2.jpg

ed3.jpg

Son kısımdaysa muhalif grubun Haziran ayı başında görüntülerini de servis ettiği Lazkiye kırsalında rejim mevzilerine yönelik düzenlenen baskına ait video yer alıyor. Görüntülerde gruba bağlı savaşçıların rejim unsurlarının konuşlu olduğu yapılara sızdığı görülüyor.

ed4.jpg

ed5.jpg

ed6.jpg

Savaşçılar baskın yapılan evin içinde bir odada iki rejim unsurunu hedef altıktan sonra evin diğer kısımlarına yönelip, rejime ait silah ve mühimmatları topluyorlar. 

Videonun son kısmındaki açıklamaya göre, Ramazan ayının 17'inci gününde Lazkiye kırsalında gerçekleştirilen bu saldırıda en az 6 rejim unsuru öldürüldü. 

Geçtiğimiz 27 Şubat tarihinde kuruluşunu ilan eden Hurras ed Din grubunun, El Kaide bağlantılı grupların bir araya gelerek oluşturduğu bir yapılanma olduğu biliniyor. Gruba bağlı medya organları tarafından, askeri saldırılara ait ilk görüntüler geçtiğimiz Nisan ayı sonunda servis edilmişti. "Kuşananların Yolu" isimli bu videoyla grup, ikinci saldırı görüntülerini paylaşmış oldu.

Grup kısa süre önce yayınladığı bir açıklamayla, eski Cundu'l Aksa grubu üyeleri tarafından kurulan Ensaru't Tevhid yapılanmasıyla birleştiğini, bu çatı yapılanmanın isminin Hilf Nusretu'l İslam (İslam'ın Zaferi İttifakı) olduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.