Hurras ed Din'den 'Gazze' açıklaması

Hurras ed Din'den 'Gazze' açıklaması

Suriye'deki muhalif yapılanmalardan Hurras ed Din grubu, Gazze ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Suriye'deki muhalif yapılanmalardan Hurras ed Din grubu, Gazze ile ilgili bir açıklama yayınladı.

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen Hurras ed Din (Dinin muhafızları) isimlim muhalif grup geçtiğimiz gün Filistin'de yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayınladı.

Gazze'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren onlarca kişi için taziye dileklerini ifade eden muhalif grup, "Allah'tan Gazze'de Yahudilere karşı duran cesur kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etmesini diliyoruz" ifadesi yer aldı.

"Yahudilere karşı cihat"

Hurras ed Din grubu tarafından yapılan kısa açıklamada, "Gazze ve Filistin genelindeki kardeşlerimizi, fedai ve suikast saldırılarıylaYahudileri hedef almaları ve öldürmeleri konusunda teşvik ediyoruz" ifadeleri de kullanılırken, "Yahudilere karşı cihadın" sürdürülmesi gerektiği ifade edildi.

"İşgalcileri çıkarmanın tek yolu var"

Suriye'de faaliyet gösteren muhalif grup, Filistin'deki İsrail işgalinin sona ermesi için tek çözümün "Allah yolunda cihat" olduğunu öne sürdü.

Suriye'de Suriye'de Mart ayında yayınladığı bir açıklamayla kuruluşunu ilan eden "Hurras ed Din" grubu, birden fazla küçük grubun bir araya gelmesiyle oluştu.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.