Tahriru'ş Şam'dan İdlib'de yeni baskınlar

Tahriru'ş Şam'dan İdlib'de yeni baskınlar

Tahriru'ş Şam Heyeti'ne bağlı güçlerin İdlib kırsalında düzenledikleri baskınlarda birden fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti'nin (HTŞ) Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ili kırsalında düzenlediği baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İdlib'in kuzey kırsalındaki Maret Mısrin beldesinde düzenlenen baskınlarda Rusya ve İran destekli rejim güçleriyle bağlantılı oldukları ifade edilen en az 13 kişi gözaltına alındı.

HTŞ, "rejimle uzlaşma taraftarları" olarak isimlendirdiği kişilere yönelik bir süredir İdlib kenti ve kırsalında operasyonlar gerçekleştiriyor. 

Son baskınlarla ilgili HTŞ'ye bağlı İba Ajansı tarafından paylaşılan görüntülerde, gözaltına alınan kişilere ait fotoğraflar paylaşıldı:

ekran-resmi-2018-08-19-12.48.35.jpg

ekran-resmi-2018-08-19-12.48.42.jpg

İba Ajansı üzerinden yapılan açıklamada Maret Mısrin beldesinde gözaltına alınan isimlerin, rejimle bağlantılı "üst düzey" isimler olduğu ifade edildi.

HTŞ'ye bağlı güçler kısa bir süre önce de İdlib'in güney kırsaında benzer bir baskın düzenlemiş ve en az 30 kişiyi gözaltına almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.