İdlib'de HTŞ'den rejimle uzlaşan 'muhaliflere' operasyon

İdlib'de HTŞ'den rejimle uzlaşan 'muhaliflere' operasyon

Tahriru'ş Şam'a bağlı güçler İdlib kırsalında rejimle uzlaşma yanlısı 'muhaliflere' yönelik baskınlar düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) İdlib kenti kırsalında gerçekleştirdiği baskınlarda Rusya ve İran destekli Esed rejimiyle uzlaşma yanlısı 'muhalifleri' gözaltına aldı.

HTŞ'ye bağlı İba Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, İdlib güney kırsalında gerçekleştirilen baskınlarda 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Ajans ayrıca baskına katılan HTŞ savaşçılarına ait görüntüleri de paylaştı:

f1-003.jpg

f2-002.jpg

f3-002.jpg

"Gözaltına alınanlar bu oluşumun önemli isimleri"

HTŞ kaynakları tarafından yapılan açıklamalarda, İdlib güney kırsalında düzenlenen baskınlarda gözaltına alınan kişilerin rejimle uzlaşma yanlısı önemli isimler oldukları ifade edildi.

Ayrıca aynı açıklamada İdlib güney kırsalındaki geniş çaplı baskınlarda IŞİD'in hücre evlerinin de hedef alındığı bilgisi kaydedildi.

Dera'da rejimle anlaşmışlardı

Tahriru'ş Şam Heyeti tarafından operasyon düzenlenen Esed rejimiyle uzlaşı taraftarı 'muhalifler' Suriye'nin güneyindeki Dera ili ve kırsalındaki birçok bölgeyi Rusya ve İran destekli rejim güçlerine bırakmış, silah ve mühimmatları da teslim etmişti.

Aynı gruptan rejim güçlerine katılanların olduğu ve bu kişilerin Suriye'nin güneyinde IŞİD'e karşı düzenlenen saldırılarda rejim saflarında savaştıkları ifade edilmişti.

Esed rejimine yakın kaynakların ifadelerine göreyse rejim güçlerine katılan eski muhalifler, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun İdlib'e yönelik düzenlenecek muhtemel saldırısına da katılacak.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.