Dera'da HTŞ'den rejim güçlerine bombalı araç saldırısı

Dera'da HTŞ'den rejim güçlerine bombalı araç saldırısı

Dera'da rejim ilerlerken bazı muhalif grupların direnişi sürüyor.

Suriye'nin güneyindeki Dera'da Esed rejiminin yaklaşık bir ay önce başlattığı saldırılar halen devam ediyor. Muhalif güçler ellerindeki bölgelerin çok büyük bir kısmını kaybetmesine rağmen bölgesel olarak rejime karşı direnmeyi sürdürüyor.

Çatışmalar şu an Dera'nın batısındaki en büyük yerleşim olan Neva çevresinde gerçekleşiyor. Rusya savaş uçakları ve rejim güçleri bölgeyi ağır bir şekilde bombalarken, çatışmalar ve Esed rejiminin ilerleme girişimleri sürüyor. Bölgeyi içine alacak bir ateşkes anlaşması için de girişimler bulunuyor.

Bugün çatışmalar Neva şehri çevresinde ve İsrail sınırına yakın bölgelerde şiddetini artırdı. Bölgeden kaynakların aktardığına göre Tahriru'ş Şam'a bağlı güçler Sukkariye kasabası yakınlarında rejime yönelik bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirdi. Söz konusu saldırıda çok sayıda Esed rejimi unsurunun öldüğü ve yaralandığı tahmin ediliyor.

Bölgedeki son muhalif unsurlarından rejim ile bir anlaşmaya varılması durumunda ülkenin kuzeyine tahliye edileceği ve bölgenin tamamının Esed rejiminin eline geçeceği düşünülüyor. Ancak buna rağmen Tahriru'ş Şam ve bazı muhalif gruplar bölgede Esed rejimi ile çatışmaları sona erdirmedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.