'Dera'da rejime katılan eski muhalifler sivilleri infaz ediyor'

'Dera'da rejime katılan eski muhalifler sivilleri infaz ediyor'

Suriye'nin güneyinde geçtiğimiz dönem rejim saflarına geçen muhaliflerin bölgede sivilleri infaz ettiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde geçtiğimiz kısa bir süre önce Rusya ve Esed rejimiyle yaptıkları anlaşmanın artından rejime bağlı silahlı güçlere katılan eski muhalifler bölgede sokak infazlarına başladı.

Suriye'den haber aktarımı yapan "Baladi Network"un kendi özel kaynaklarına dayandırdığı haberde, rejim saflarına katılıp, Suriye'nin güneyindeki Yermuk Havzası bölgesinde IŞİD'e karşı saldırılar gerçekleştiren eski muhalifler aynı bölgede aralarında çocuklarında olduğu birçok sivili "IŞİD ile bağlantılı olmak" suçlamasıyla infaz etti.

Kaynağın aktardığı bilgiye göre infazların gelişigüzel olarak gerçekleştirildiği ifade edilirken, öldürülen siviller arasında yaşları 13 ila 16 arasında değişen çocukların da olduğu belirtildi.

Eski muhaliflerin sadece güneydeki Hayt beldesi kırsalında 10'dan fazla kişiyi infaz ettiği bildiriliyor. Bölgede tutuklama ve infazlara devam eden güçlerin sayısının yüzler ile ifade edildiği belirtilmekte.

Rusya ve Esed rejimiyle yapılan anlaşma dahilinde rejim unsurlarına katılan eski muhaliflerin, İdlib'e düzenlenmesi muhtemel saldırı için Suriye'nin kuzeyine gönderileceği bilgisi de geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum