Esed: İdlib öncelikli hedefimiz

Esed: İdlib öncelikli hedefimiz

Rejim lideri Beşar Esed, rejimin bir sonraki hedefinin İdlib olacağını ifade etti.

Rus basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Esed bazı açıklamalarda bulundu.

Esed, Rusya ve rejimin sığınmacıların Suriye’ye dönüş sürecine maksimum işbirliği yapma imkânlarını görüştüklerini söyledi.

Esed, “Hükümetimiz altyapıyı yeniden inşa etmek için elinden geleni yapıyor, fakat bu yeterli değil. Ekonominin, iş yerlerinin yenilenmesi, okulların ve ilk sırada sığınmacıların oturacak yerleri olması için evlerin inşa edilmesi gibi konuları düşünmek lazım. Rusya ve Suriye hükümetleri arasındaki görüşmenin en önemli konusu da, sığınmacıların Suriye’ye dönüş sürecine dair maksimum işbirliğinin nasıl sağlanacağı” ifadelerini kullandı.

Rejim lideri Esed, İdlib ve rejim karşıtı güçlerin elindeki diğer bölgelerin, rejim ordusunun öncelikli istikametleri olacağını söyledi.

Esed, “Şu anki hedefimiz İdlib, fakat sadece o değil. Suriye’nin doğusunda çeşitli grupların kontrolünde olan topraklar elbette ki var, bazı küçük bölgeleri IŞİD kontrol ediyor, bazılarının kontrolüyse El Nusra Cephesi’nin ve diğer aşırıcılık yanlısı örgütlerin kontrolünde. Bu nedenle tüm bu bölgelere doğru ilerleyeceğiz. Askerleri yetkililerimiz -ki bunu kendi görüşlerine bırakıyoruz- öncelikleri belirleyecek ve İdlib, bu önceliklerden biri” diye konuştu.

Rusya’nın Suriye’deki varlığını da değerlendiren Esed, sözlerine şöyle devam etti:

“Rusya küçük bir ülke değil, büyük bir güç. Bu nedenle tüm dünyaya karşı bir yükümlülüğü var ve o, tüm dünya için sorumluluk taşıyor. Bu sorumluluğun bir parçası da, gerekli olduğu halde çeşitli bölgelerde siyasi ve askeri varlık göstermek. Belki de askeri açıdan dahil olmak istemiyor olabilirler, fakat bugün dünyadaki gerçeklik, sizleri belirli istikametlerde ilerlemek zorunda bırakacak türden. Bu nedenle Rus Silahlı Kuvvetleri, dünyadaki siyasi dengeler değişinceye kadar bölgemizdeki, en azından Ortadoğu’daki denge için önemli. Belki de böyle bir şey olmaz, bunu bilemeyiz. Bu nedenle bu önemli ve gerekli."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.