Taliban: 3 ayda 7 binden fazla ABD ve Kabil hükümeti askeri öldürdük

Taliban: 3 ayda 7 binden fazla ABD ve Kabil hükümeti askeri öldürdük

Taliban, son üç ay içerisinde Afganistan'da düzenledikleri saldırılara dair bir rapor yayınladı.

Taliban, son üç ay içerisinde Afganistan'da düzenledikleri saldırılara dair bir rapor yayınladı.

Harekete bağlı sosyal medya hesapları üzerinden servis edilen infografikte, Ağustos-Eylül-Ekim aylarında düzenlenen saldırılara ve sonuçlarına dair ayrıntılı bilgiler yer aldı.

Taliban tarafından yayınlanan rakamların ayrıntıları:

- Taliban, üç aylık dönemde toplam 4070 saldırı gerçekleştirdiğini, bunların 12'sinin ise "fedai eylemi" olduğunu belirtiyor.

Üç aylık süreçte 4070 saldırı, ülke çapında günlük yaklaşık 45 saldırıya denk geliyor.

- Yayınlanan rakamlara göre, üç aylık dönemde 85 yabancı asker öldürülürken, 43'ü de yaralanmış. Bu rakamlara paralı askerlerin de dahil olduğu tahmin ediliyor.

- Aynı dönem içerisinde öldürülen Kabil hükümetine bağlı asker, polis ve yerel milislerin sayısı 7239 iken, yaralananların sayısı ise 4314 olarak belirtilmiş.

- Üç aylık rakamlar günlük olarak ele alındığında, Afganistan'da Taliban saldırılarında günde yaklaşık 80 Kabil hükümeti askerinin ve 1 yabancı askerin öldüğü sonucuna varılıyor.

- Taliban, üç ay içerisinde toplam 1227 askeri aracın tahrip edildiğini ifade ediyor. Bunlar arasında pikaplar, askeri jeepler ve ABD yapımı Humvee zırhlı araçlar bulunuyor.

- Rakamlara göre 2 insansız hava aracı ve 2 askeri hava aracı da üç aylık dönemde düşürüldü.

- Taliban'ın yayınladığı rakamlara göre söz konusu dönemde 195 askeri araç ele geçirilirken, 2500 Kabil hükümeti askeri personeli de Taliban'a teslim oldu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.