Taliban: ABD Afganistan'ın paralarını iade etmeli

Taliban: ABD Afganistan'ın paralarını iade etmeli

Afganistan'ın yeni hükümetinin bakanlarından Halilurrahman Hakkani, Taliban adına yaptığı açıklamada ABD'nin Afganistan'ın el koyduğu paralarını iade etmesini istedi.

Taliban'ın kabinesinde Muhacirler Bakanı olarak görev alan Halilurrahman Hakkani, Taliban adına ABD'nin dondurduğu Afganistan'ın paralarının serbest bırakılıp Afganistan'a iadesini talep etti.

ABD, Taliban'ın iktidara gelmesinin ardından Afganistan Merkez Bankası'na ait olan 10 milyar dolarlık parasal rezervi dondurmuş, Afganistan'ın imarına tahsis edilen milyarlarca doların da ödenmeyeceğini açıklamıştı.

Hakkani, açıklamasını yurt dışında yaşayan sanayici ve öğretim görevlileriyle gerçekleştirdiği görüşmede yaptı.

Bu görüşmede yeni dönemde Afganistan'ın çok yönlü imar ve gelişiminin ele alındığı bildirildi.

Halilurrahman Hakkani, BM ve ABD'nin Taliban liderlerinin adını kara listelerden çıkarmaları ve Taliban ile ilişkileri düzeltmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hakkani halen ABD'nin "terör" nedeniyle arananlar listesinde bulunuyor. Hakkani'nin başına 5 milyon dolar ödül koyan ABD bu kararını da halen kaldırmış değil.

ABD, Taliban ile yaptığı Doha Anlaşması'nda, Taliban liderlerini yaptırım listelerinden çıkarmayı taahhüt etmişti. Ancak bu taahhütler yerine getirilmedi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.