Taliban: ABD ile 100 yıl daha savaşabiliriz

Taliban: ABD ile 100 yıl daha savaşabiliriz

Taliban Siyasi Ofisi'nin önde gelen isimlerinden Şir Muhammed Abbas Stanikzay açıklamalarda bulundu.

Taliban Siyasi Ofisi'nin önde gelen isimlerinden Şir Muhammed Abbas Stanikzay açıklamalarda bulundu.

Rus RT kanalına verdiği röportajda Stanikzay, ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan konulu barış görüşmelerini iptal etme kararına değindi.

Stanikzay, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, barış görüşmeleri iptal edildikten sonra söylediği "Son 10 günde 1000 Taliban öldürdük" ifadesine değinerek, "Bizim kendimizi savunmamız gerek, halkımızı savunmamız gerek." şeklinde konuştu.

Stanikzay şu ifadeleri kullandı:

"Savaş bize dayatıldı. ABD askerleri Afganistan'da. Bizim Emirliğimizin askerleri Washington'da değil. Savaşı onlar bize dayattı. Fakat buna rağmen barışı biz teklif ediyoruz ve Afganistan'a müzakereler yoluyla barış getirme konusunda biz istekliyiz. Ama her ne zaman nihai anlaşmaya varsak, bu Amerikan tarafı tarafından iptal ediliyor. Bay Trump'ın iptali, böylesi bir anlaşmanın iptal edildiği üçüncü sefer. Barack Obama zamanında da iki kez barış anlaşmasını iptal etmişlerdi. Fakat biz hala Afganistan'da barış istiyoruz ve yabancı güçlerin Afganistan'dan çıkması için geçiş hakkı tanımak istiyoruz."

Abbas Stanikzay, ABD'nin müzakerelere devam etmemesi ve masaya dönmemesi halinde ise savaşa devam edeceklerini ve kendilerini savunacaklarını söyledi. Stanikzay "Bunu yüz sene boyunca bile yapabiliriz." dedi.

ABD-Taliban görüşmeleri

ABD ile Taliban, 2018 yılının Ekim ayından bu yana Afganistan barış süreci kapsamında görüşmeler gerçekleştiriyor.

ABD Başkanı Donald Trump 9 Eylül'de sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında Taliban ile yürütülen barış görüşmeleri sürecinin durdurulduğunu açıklamıştı.

Taliban, anlaşma için her şey hazırken Trump'ın görüşmeleri iptal ettiğini açıkladığını, bunun en çok ABD'ye zarar vereceğini ve kararın ABD'nin barış karşıtı politikasını ifşa ettiğini ifade etmişti.

Taliban ABD'nin bu kararı aldığına pişman olacağı yönünde bir açıklama yapmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum