Taliban: ABD IŞİD'e hava desteği sağlıyor

Taliban: ABD IŞİD'e hava desteği sağlıyor

Taliban sözcüsü ABD'ye ait savaş uçaklarının IŞİD'e destek sağladığını öne sürdü.

Taliban sözcüsü ABD'ye ait savaş uçaklarının IŞİD'e destek sağladığını öne sürdü.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahi tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinde IŞİD'e karşı devam eden operasyonlarda ABD'ye ait savaş uçaklarının Taliban mevzilerini hedef aldığı ifade edildi.

Ülkenin doğusunda bulunan Nangarhar ilinde geçtiğimiz hafta yaşanan çatışmalarda IŞİD'e bağlı silahlı gruplar Taliban'ın yönetimindeki birkaç bölgeyi kontrol altına almıştı.

Sözcü Mücahid tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'in kontrol altına aldığı bölgeleri tekrar geri almak için Taliban güçlerinin bölgede bir operasyon başattığı, ancak Kabil hükümeti güçleriyle ABD'ye ait savaş uçaklarının IŞİD'e "destek" sayılabilecek boyutta kendilerine saldırdığını dile getirildi.

"Mevzilerimiz bombalanıyor"

Sözcü tarafından yapılan açıklamada ABD'ye ait hava araçlarının kentilerini hedef almasının yanında, Kabil hükümetine bağlı ordu güçlerinin de Taliban'ın bölgedeki mevzilerini yoğun top atışını tuttuğu ifade ediliyor.

IŞİD'in bölgedeki ilerlemesine destek sağlanmakta olduğunun ifade edildiği açıklamada, ABD ve desteklediği Kabil hükümeti güçlerinin bölgede IŞİD'e yönelik bir operasyon düzenlemediği bilgisi kaydediliyor.

Geçtiğimiz dönemde de Taliban kaynakları tarafından yapılan açıklamalarda, IŞİD'in, özellikle ülkenin doğusundaki Nangarhar bölgesinde daha etkin olması için ABD ve Kabil hükümeti güçleri tarafından örgüte dolaylı yollardan 'ön açıldığı' ifade edilmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.