Taliban Afganistan'da ABD'ye ait Chinook helikopteri düşürdüğünü açıkladı

Taliban Afganistan'da ABD'ye ait Chinook helikopteri düşürdüğünü açıkladı

Taliban'a bağlı kaynaklar Afganistan'da ABD'ye ait Chinook tipi bir helikopterin düşürüldüğünü öne sürdü.

Taliban'a bağlı kaynaklar Afganistan'ın kuzeyinde ABD'ye ait Chinook tipi bir helikopterin düşürüldüğünü öne sürdü.

Ülkenin kuzeyindeki Logar iline bağlı Sarh ilçesinde düşürüldüğü öne sürülen helikopterdeki tüm asker ve mürettebatın ise öldüğü iddia ediliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Logar ilinin Sarh ilçesinde bulunan Pengram bölgesine ABD ve Kabil hükümeti güçleri bir gece indirmesi gerçekleştirdi.

Gece yerel saatle 01.00 sularında gerçekleştirilen indirme sırasında bölgedeki Taliban güçleriyle ABD-Kabil hükümeti ortak güçleri arasında çatışma çıktı.

Bölge kaynakları, indirme sırasında ABD güçlerine ait bir Chinook helikopterin Taliban tarafından havadayken vurularak düşürüldüğünü belirtti.

Taliban, helikopterin düşürüldüğünü doğruladı.

Harekete bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, helikopterde bulunan tüm ABD güçlerinin ve CIA destekli 01 Birimi'ne bağlı askerlerin öldüğü, toplam ölü sayısının 54 olduğu ifade edildi.

01 Birimi, ABD ulusal istihbarat teşkilatı CIA tarafından eğitilip donatılan Kabil hükümeti güçlerinden oluşuyor. Söz konusu birim ve genellikle gece baskınlarına katılıyor ve adları insan hakları ihlalleri ile anılıyor.

Bölge kaynakları, enkazı ve cesetleri bölgeden çıkarmak için çok sayıda ABD hava aracının olay yerine intikal ettiğini aktardı.

Afgan yerel medya kaynakları 2 ABD askerinin helikopter düşmesi sonucu öldüğünü açıkladı.

NATO'ya bağlı Kararlı Destek Misyonu'ndan yapılan açıklamada, Afganistan'da gerçekleşen helikopter kazasında iki ABD askerinin öldüğü, "Helikopterin düşmesine düşman ateşinin sebep olduğuna dair bir bulgu olmadığı" ifade edildi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.