Taliban Afganistan'da bir günde iki ilçeyi ele geçirdi

Taliban Afganistan'da bir günde iki ilçeyi ele geçirdi

Taliban, Afganistan'da bugün iki ilçe merkezini kontrol altına aldı.

Taliban, Afganistan'da bugün iki ilçe merkezini kontrol altına aldı.

Yerel kaynakların ve Kabil hükümetine yakın medya kanallarının aktardığı bilgilere göre, Taliban sabah saatlerinden bu yana Afganistan genelinde iki ilçe merkezini ele geçirdi.

ABD ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin dokuzuncu turunun ardından Taliban sahadaki askeri hamlelerini daha da artırmış durumda.

Kunduz ilinin Hanabad ilçesi

Hareketin bugün ele geçirdiği ilk bölge Kunduz iline bağlı Hanabad ilçe merkezi oldu.

Sabah saatlerinde Hanabad merkezine saldırıya geçen Taliban, çatışmaların ardından bölgeyi tamamen kontrol altına aldı.

Çatışmalarda Kabil hükümeti ağır kayıp verirken, Taliban çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi.

Kabil hükümeti öğlen saatlerinde ilçe merkezinin tekrar kontrol altına alındığını öne sürdü.

Ferah ilinin Anar Dera ilçesi

Hareketin kontrol altına aldığı bir diğer ilçe merkezi Anar Dera.

Öğlen saatlerinde Ferah ilinin kuzeybatı kesimindeki ilçe merkezine giren Taliban, kısa süren çatışmaların altından kontrolü sağladı.

Taliban ilçe merkezini 11 Mart 2018'de ele geçirmiş ancak bir süre sonra buradan çıkmıştı.

Hareketin vurkaç saldırıları ile Kabil hükümetinin merkezlerini hedef aldığı ve yıpratma stratejisi izlediği ifade ediliyor.

Ferah şehri

Taliban'a bağlı silahlı güçler bu sabah saatlerinde Afganistan'ın batısındaki Ferah ili merkezine yönelik saldırı başlatmıştı.

Kent merkezinin dış mahallelerinde kontrolü sağlayan Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Taliban geçtiğimiz 1 Eylül tarihinde de ülkenin kuzeyindeki Kunduz ili ve Baglan ili merkezlerine girmiş, ABD güçlerinin de müdahil olduğu çatışmalardan sonra hareket kent merkezlerinden çekilmişti.

Bir ABD ve bir Romanya askeri öldü

Öte yandan dün başkent Kabil'de Taliban tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında ABD öncülüğündeki "Kararlı Destek Misyonu"na bağlı iki askerin öldüğü açıklanmıştı.

Ölen askerlerden birinin ABD, diğerinin ise Romanya askeri olduğu ifade edilmişti.

Taliban-ABD barış görüşmeleri

Taliban ile ABD arasında 2018 yılı Ekim ayından bu yana barış görüşmeleri düzenleniyor. Müzakerelerin dokuzuncusu geçtiğimiz günlerde Katar'ın başkenti Doha'da sona etmişti. 

Taraflar, müzakerelerde büyük ilerleme kaydedildiğini ifade ederken, Taliban sahada ABD ve diğer yabancı güçleri hedef almayı sürdürüyor. 

Hareketin Katar'daki Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, müzakereler devam ederken ABD askerlerinin hedef alınmasının görüşmelere "olumlu yansıdığını" söylemişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.