Taliban Ferah kent merkezine girdi

Taliban Ferah kent merkezine girdi

Taliban'a bağlı silahlı güçlerin Ferah kent merkezine saldırı başlattığı bildirildi.

Taliban'a bağlı silahlı güçlerin Ferah kent merkezine saldırı başlattığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Taliban'a bağlı silahlı güçler bu sabah saatlerinde Afganistan'ın batısındaki Ferah ili merkezine yönelik saldırı başlattı.

Kent merkezinin dış mahallelerinde kontrolü sağlayan Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Taliban geçtiğimiz 1 Eylül tarihinde de ülkenin kuzeyindeki Kunduz ili merkezine girmiş, ABD güçlerinin de müdahil olduğu çatışmalardan sonra hareket kent merkezinden çekilmişti.

Kunduz'da bir ilçe merkezi ele geçirildi

Öte yandan Taliban bugün sabah saatlerinde Afganistan'ın kuzeyinde bir ilçe merkezini ele geçirdi.

Kunduz iline bağlı Hanabad ilçesine saldırı başlatan Taliban, çatışmaların ardından ilçeyi kontrol altına aldı.

Çatışmalarda Kabil hükümetine bağlı çok sayıda asker ve polisin öldürüldüğü ifade edildi.

Bir ABD ve bir Romanya askeri öldü

Öte yandan dün başkent Kabil'de Taliban tarafından düzenlenen bombalı araç saldırısında ABD öncülüğündeki "Kararlı Destek Misyonu"na bağlı iki askerin öldüğü açıklanmıştı.

Ölen askerlerden birinin ABD, diğerinin ise Romanya askeri olduğu ifade edilmişti.

Taliban-ABD barış görüşmeleri

Taliban ile ABD arasında 2018 yılı Ekim ayından bu yana barış görüşmeleri düzenleniyor. Müzakerelerin dokuzuncusu geçtiğimiz günlerde Katar'ın başkenti Doha'da sona etmişti. 

Taraflar, müzakerelerde büyük ilerleme kaydedildiğini ifade ederken, Taliban sahada ABD ve diğer yabancı güçleri hedef almayı sürdürüyor. 

Hareketin Katar'daki Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, müzakereler devam ederken ABD askerlerinin hedef alınmasının görüşmelere "olumlu yansıdığını" söylemişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.