"ABD ve Taliban Afganistan’da anlaşmanın eşiğinde"

"ABD ve Taliban Afganistan’da anlaşmanın eşiğinde"

ABD ve Taliban arasında devam eden barış görüşmelerinde tarafların anlaşmanın eşiğinde olduğu ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Taliban’ın müzakerecilerinin, Afganistan’da çatışmalarının azaltılması ve barış görüşmelerinin başlamasına olanak sağlayacak bir anlaşmanın eşiğinde olduğu bildirildi.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Katar’da Taliban yetkilileriyle yaptığı 9. tur görüşmelerinin ardından pazar günü Kabil’i giderek istişarelerde bulunacağını bildirdi.

Halilzad, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Şiddeti düşürecek ve Afganların müzakere etmek için bir araya gelip kalıcı ve onurlu bir barış ile ABD’yi tehdit etmeyecek egemen ve birleşmiş bir Afganistan’ı görüşmelerini olanak sağlayacak anlaşmanın eşiğindeyiz.” ifadesini kullandı.

ABD, Taliban’ın Afgan hükümetiyle anlaşması ve şiddete son vereceğini garanti etmesi halinde, bu ülkede sayıları 14 bine ulaşan askerini kademeli olarak çekmeyi planlıyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.