Afganistan'da Taliban saldırısı: 14 ölü

Afganistan'da Taliban saldırısı: 14 ölü

ABD ve Taliban yetkilileri ülkede 18 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek adına görüşmeler yürütürken Taliban güçleri 14 güvenlik görevlisini öldürdü.

ABD ve Taliban yetkilileri ülkede 18 yıldır devam eden savaşı sona erdirmek adına görüşmeler yürütürken Taliban güçlerinin düzenlediği saldırıda güvenlik güçlerinden 14 kişi öldü.

Kabil hükümeti yetkilileri Herat’ın batısında meydana gelen çatışmada, 14 güvenlik görevlisinin öldüğünü açıkladı.

Herat Polis Sözcüsü Abdul Ahad Velizade, Herat’ın Rubat-e-Sangi bölgesindeki güvenlik kontrol noktalarına Taliban güçleri tarafından saldırı düzenlendiğini belirtti. Velizade, “Olayda en az 9 kişi de yaralandı. Takviye güçlerin gelmesi üzerine Taliban militanları geri çekildi” dedi.

Taliban tarafından henüz saldırıya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

ABD'li yetkililer ve Taliban delegasyonu son olarak yapılan görüşmelerde anlaşmaya yakın olunduğu bilgisini verdi. Taliban yabancı tüm askerlerin ülkeden çekilmesini talep ederken ABD, "Afganistan’ın terör örgütlerinin sığınak noktasına haline gelmeyeceği" konusunda güvence istiyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.