Taliban'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri üsse saldırı

Taliban'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri üsse saldırı

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir askeri karargahı hedef aldı.

Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir askeri karargahı hedef aldı.

Bugün öğlen saatlerinde Kabil'de askeri bir üsse yönelik düzenlenen bombalı araç saldırısında onlarca asker öldü ve yaralandı.

Saldırıyı üstlenen Taliban, saldırının askeri üs içerisine bombalı aracın sokulmasıyla düzenlendiğini, saldırı neticesinde Kabil hükümetine bağlı güçlerden 200 kişinin öldüğünü ve yaralandığını açıkladı.

Kabil hükümeti İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nusret Rahimi ise, bomba yüklü araçla düzenlendiğini belirttiği saldırıda 4 askerin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını öne sürdü.

Euronews'in haberine göre, Kabil hükümeti Savunma Bakanlığı da başkent Kabil'in güneyindeki Rişhor semtinde Özel Kuvvetler'e bağlı komandoların bulunduğu üssün bomba yüklü araçla hedef alındığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump 9 Eylül'de, Taliban ile yürütülen barış görüşmelerini, geçen hafta örgütün bomba yüklü araçla Kabil'de düzenlediği saldırı sonrası iptal ettiğini duyurmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.