Taliban: ABD askerlerini öldürmemiz barış görüşmelerine olumlu yansıyor

Taliban: ABD askerlerini öldürmemiz barış görüşmelerine olumlu yansıyor

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, ABD askerlerini öldürmelerinin barış görüşmelerine olumlu yansıdığını söyledi.

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, ABD askerlerini öldürmelerinin barış görüşmelerine olumlu yansıdığını söyledi.

Amerikan CBS News kanalından İmtiaz Tyab'a röportaj veren Şahin, Afganistan barış görüşmelerine dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Şahin devam eden görüşmelere ve Afganistan'ın geleceğine dair soruları yanıtladı.

Şahin'in açıklamasından satır başları:

- Tyab, Şahin'e görüşmelerde dokuzuncu turun düzenlendiğini ancak geçtiğimiz gün 2 ABD askerinin Afganistan'da öldüğünü hatırlattı ve Şahin'e bunun görüşmelere etkisini sordu.

Şahin, ABD askerlerinin öldürülmesinin görüşmelere olumlu etkisinin olacağını ifade etti. Şahin savaş devam ederse kan dökülmeye devam edeceğini vurguladı.

- Suheyl Şahin, anlaşma kapsamında sahada ABD istihbarat görevlilerinin kalmaya devam edeceğine dair söylentilere de yanıt verdi. Böyle bir durumun olmayacağını ifade eden Şahin, sahada kalan her ABD istihbarat görevlisini işgalin bir parçası olarak göreceklerini dile getirdi.

- Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü, Kabil hükümetinin IŞİD eliyle Afganistan barış görüşmelerini sabote etmek istediğini öne sürdü. Şahin, IŞİD'in başkent Kabil'de Hazaraların toplandığı bir düğüne yönelik saldırısını da bu paralelde değerlendirdi.

- Şahin, "El Kaide ile ilişkinizi kesecek misiniz?" sorusuna da cevap verdi.

11 Eylül saldırılarının arkasında halen kimin olduğunun bilinmediğini söyleyen Şahin, saldırının arkasında El Kaide'nin olduğunu reddetti.

Şahin, "Eğer kendilerine El Kaide'nin bu saldırıların arkasında olduğuna dair delil getirilirse, onları Afganistan'da İslami hukuka göre yargılayacaklarını" dile getirdi.

- Şahin'e yöneltilen sorular arasında Afganistan'da kadının rolü de vardı.

"Taliban'ın kadınların eğitimine karşı olmadığını" vurgulayan Şahin, başörtüsünün ve peçenin ise İslam'ın ve Afgan kültürünün bir parçası olduğunu ve gerekli olduğunu ifade etti.

- Taliban sözcüsü, halkın isteklerinin ve halkın çıkarlarının İslami kurallar temelinde önceleneceğini söyledi. Şahin, "Bizler halkın hizmetkarlarıyız." ifadesiyle, Taliban'ın iktidar olması halinde halkın çıkarları için çalışacağını belirtti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.