Taliban, Afganistan'da bir ilçeyi daha ele geçirdi

Taliban, Afganistan'da bir ilçeyi daha ele geçirdi

Taliban'a bağlı güçler Afganistan'ın güneyinde bir ilçeyi daha ele geçirdi.

Taliban'a bağlı güçler Afganistan'ın güneyinde bir ilçeyi daha ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban'a bağlı silahlı güçler Afganistan'ın güneyindeki Gazni ilinde bir ilçe merkezini daha kontrol altına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın güney vilayetlerinden Gazni'ye bağlı Havaca Omari ilçesine taliban tarafından ani bir baskın düzenlendi. Saatler süren çatışmaların ardından ilçe merkezi Taliban kontrolüne geçti.

Havaca Omari ilçesi konumu:

Taliban sözcüsünden açıklama

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada, Gazni iline bağlı Havaca Omari ilçesindeki Kabil hükümeti güçlerine ait binalarda kontrolün sağlandığı ifade edildi.

"Çatışmalarda en az 20 polis öldü"

Mücahid tarafından yapılan açıklamada, dün gece saatlerinde düzenlenen ani saldırıda ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı, yaşanan çatışmalarda Kabil hükümetine bağlı güçlerden en az 20 polisin öldürüldüğü belirtildi.

Sözcünün açıklamasında çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiği bilgisi kaydedilirken, çatışmalarda 3 Taliban savaşçısının da öldüğü bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.