Taliban'dan intikam yemini: Batı'nın uşakları bizi bekleyin

Taliban'dan intikam yemini: Batı'nın uşakları bizi bekleyin

Taliban kaynakları tarafından yayınlanan yeni videoyla Kunduz'da hedef alınan medresenin intikamının alınacağını ifade edildi.

Taliban kaynakları tarafından yayınlanan yeni videoyla Kunduz'da hedef alınan medresenin intikamının alınacağını ifade edildi.

Taliban'a bağlı "Al Hijrat" medya organı tarafından sosyal medya ağları üzerinden servis edilen videoda Taliban güçleri, ABD destekli Kabil hükümetine bağlı hava araçları tarafından Kunduz'da gerçekleştirilen katliamla ilgili bir "intikam yemini" yayınladı.

Yayınlanan yaklaşık 13 dakikalık videonun büyük bir kısmında Kunduz iline bağlı Deşt-i Arçi ilçesinde bir medreseye düzenlenen ve en az 100 sivilin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili görüntü ve açıklamalar yer alıyor.

"Batının paralı uşakları bizi bekleyin"

Videonun son kısmında Kunduz'daki saldırıyla ilgili intikam yemini eden Taliban'a bağlı "İstişhadi Tugayları" (fedai eylemi düzenleyen Taliban savaşçıları), "Ey 'Milli Ordu' ismindeki Batı'nın paralı uşakları hazır olun, bizi bekleyin! Herkese ibret olacak bir saldırıyla sizi vuracağız. Ki bir daha kimse böyle bir katliama yeltenemesin." ifadelerini kullandı.

inti1.jpg

Ayrıca videonun bazı kısımlarında Taliban tarafından ABD ve Kabil hükümetine ait askeri üslere yönelik düzenlenen bomba yüklü araç saldırılarına ait görüntülere yer verilmiş.

in3.jpg

in4.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.