'Demokrasiye katılın' önerisine Taliban'dan cevap

'Demokrasiye katılın' önerisine Taliban'dan cevap

Başkan Eşref Gani'nin çağrısına cevap veren Taliban, seçimlerin sahte bir süreç olduğunu belirterek, yöneticilerin Beyaz Saray tarafından atandığını iddia etti.

Afganistan'da yaklaşan seçimler öncesi Devlet Başkanı Eşref Gani'nin seçimlere katılma teklifine Taliban cevap verdi.

Devlet Başkanı Gani, Taliban'ın seçimlere katılmasının barış görüşmeleri için bir fırsat olduğunu söylemesinden 2 gün sonra Taliban grubu bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada yabancı güçlere karşı yürütülen mücadelenin Taliban'ın öncelikli amacı olduğu vurgulanırken, devletin siyasi ve askeri tüm kararlarının yabancı güçler tarafından alındığı savunuldu.

Seçimlerin sahte bir süreç olduğunu, kişileri zaten Pentagon ve Beyaz Saray'ın seçtiğini söyleyen Taliban, halkın genel ve yerel seçimlere katılmaması gerektiğini belirtti.

Bu yılın ekim ayında yapılması planlanan genel ve yerel seçimler için Devlet Başkanı Gani, Cumartesi günü seçmen kayıt sürecini başlatmıştı. Gani, seçmen kaydının açılışının ardından yaptığı konuşmada Taliban'ın seçimlere katılma fırsatını kullanması gerektiğini söylemişti.

Hükumetin barış teklifinin ardından grubun siyasi bir hareket olarak hayatına devam etmesi gerektiğini söyleyen Gani, seçimlerin siyasi reformlar için önemli bir rolü olduğunu ve halkın savaştan yorulduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.