Taliban Afganistan'da bir ilçeyi daha ele geçirdi

Taliban Afganistan'da bir ilçeyi daha ele geçirdi

Taliban, Afganistan'ın kuzeyinde yeni bir ilçe ele geçirdi.

Taliban, geçtiğimiz hafta başlattığı "Hendek Cihad Operasyonları"na devam ediyor. Operasyonlar kapsamında ülkenin birçok ilinde Kabil hükümeti güçleri ve yabancı askerlere karşı saldırılar düzenleniyor.

Bedehşan'da artan Taliban etkinliği

Ülkede saldırıların yoğunlaştığı yerlerden biri de kuzeyde yer alan Bedehşan ili. Bedehşan'da Taliban etkinliği, ABD'nin ülkeden çekilme kararı aldığı yıllardan bu yana günden güne artmıştı.

3 ilçeyi elinde tutuyordu

Taliban, Bedehşan ilinde Yamgan, Zebak ve Varduc ilçelerini kontrol altında tutuyordu. Taliban'ın kendi ifadelerine göre bölgedeki ilçelerin çoğunda yalnızca ilçe merkezi Kabil hükümetinin elindeyken, geri kalan bölgeler dağlık ve izole olduğundan hiç kimse tarafından kontrol edilmiyor. Bu bölgelerde Taliban'ın manevralarını rahatça yapabildiği biliniyor. Bedehşan'da Taliban ile Kabil hükümeti arasında Curm, Tegab, Haş, Şuheda, Baharek, Registan, Ergenc Hav, Kohistan gibi ilçelerde de çatışmalar sıklıkla yaşanmaktaydı. Çatışmaların yaşandığı bölge:

Kohistan ele geçirildi

Bu ilçelerden Kohistan'da son saldırıların ardından Taliban'ın tüm kontrol noktalarını ele geçirdiği ve hükümet güçlerinin ilçe merkezindeki birkaç binada kaldığı belirtilmişti. Kohistan ve yakın ilçelerde dün düzenlenen saldırılarda ise Taliban ilerleme kaydetti. Taliban, Kohistan ilçesinin merkezini dün ele geçirdi. Hükümet kaynakları da Taliban'ın bölgeyi ele geçirdiğini doğruladı.

Kohistan, Bedehşan'ın merkezi Feyzabad'ın hemen kuzeyinde yer alıyor. Bölgede etkinliğini artıran Taliban güçlerinin başka ilçeleri de ele geçirebileceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.