Taliban Afganistan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban Afganistan'da bir ilçeyi ele geçirdi

Taliban'ın Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Gur vilayetinde bir ilçeyi Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirdiği bildirildi.

Taliban'ın Afganistan'ın orta kesiminde yer alan Gor ilinde bir ilçeyi Kabil hükümeti güçlerinden ele geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Gur iline bağlı Çarseda ilçesi bu sabah saatlerinden itibaren Taliban güçlerinin kontrolüne geçti.

Kaynaklar, bölgede bir süredir ABD destekli Kabil hükümeti güçleriyle Taliban arasında şiddetli çatışmaların yaşanmakta olduğunu aktardı.

Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin Taliban kuşatmasında olan bölgeye takviye güç gönderemediğini aktaran kaynaklar, dün geceden itibaren Taliban saldırısının şiddetini artırdığını ifade etti.

Afgan medya kaynakları Taliban saldırısında ölen Kabil hükümeti askeri personelinin sayısına dair herhangi bir rakam paylaşmadı.

Gur ili konumu:

Taliban sözcülerinden Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, ilçe merkezinin kontrol altına alındığı ifade edilirken, Kabil hükümeti güçlerine ait çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araca el konulduğu öne sürüldü.

Taliban'ın açıklamasına göre bölgede yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden çok sayıda öldü, yaralandı veya canlı olarak esir alındı. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.