Taliban Afganistan'da iki ayda 1800'den fazla saldırı düzenlediğini açıkladı

Taliban Afganistan'da iki ayda 1800'den fazla saldırı düzenlediğini açıkladı

Taliban hareketi Afganistan'da Mart-Nisan aylarındaki saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Taliban hareketi Afganistan'da Mart-Nisan aylarındaki saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Harekete bağlı sosyal medya hesaplarından paylaşılan infografikte, Taliban'ın 2019 yılının Mart ve Nisan aylarında düzenlediği saldırılara dair rakamlar yer aldı.

Paylaşılan infografiğin tasarımında, Taliban'ın ABD ile müzakereler yürüten heyetinin görüntüsüne de yer verildi. Bununla birlikte Taliban'ın, askeri anlamdaki faaliyetler ile müzakerelerin amacının aynı olduğu mesajı verdiği tahmin ediliyor.

2 ayda 1848 saldırı

Taliban iki aylık dönemde toplam 1848 saldırı düzenlendiğini öne sürdü.

İnfografikte bu saldırılardan ikisi "fedai saldırısı" olarak nitelendiriliyor.

Yabancı güçlerin kayıpları

Taliban, bu dönemde düzenlediği saldırılarda Afganistan'da bulunan yabancı güçlerden 161 kişinin öldürüldüğünü, 31 kişinin de yaralandığını öne sürdü.

Kabil hükümetinin verdiği kayıplar

Mart-Nisan aylarında Taliban, Afganistan çapında düzenlediği saldırılarda Kabil hükümetine bağlı asker, polis ve milis gibi silahlı güçlerden toplam kaybın 3551 olduğunu, 2767 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

Bahar saldırıları ilan edilmişti

Taliban iki aylık süreçte 2 helikopterin, 6 insansız hava aracının da düşürüldüğünü belirtirken, 30 askeri aracın da ele geçirildiğini ifade etti.

Hareketin yayınladığı infografiğe göre, toplam 1427 Kabil hükümeti personeli de bu süre içerisinde Taliban'a teslim oldu.

Taliban, Nisan ayının ortasında "Fetih Operasyonu" adını verdiği bahar saldırılarına başladığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.