Taliban: Afganistan'da El Kaide mensubu yok

Taliban: Afganistan'da El Kaide mensubu yok

Taliban, ABD tarafınca hazırlanan bir raporda Afganistan'daki El Kaide varlığının devam ettiğini öne sürdü. Rapora Taliban'ın cevabı gecikmedi.

Taliban, ABD tarafınca hazırlanan bir raporda Afganistan'daki El Kaide varlığının devam ettiğini öne sürdü. Rapora Taliban'ın cevabı gecikmedi.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afganistan'daki El Kaide varlığı tamamen reddedildi. 

Mücahid açıklamasında konuyla ilgili olarak, "Halihazırda, Afganistan’da bulunan bir El Kaide mensubu yoktur ve herhangi bir yabancı ülke vatandaşının Afganistan’da yaşaması için bir neden de kalmış değildir." ifadelerini kullandı.

Halid Abdurrahman'ın kişisel blogundaki açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

"ABD Hazine Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni bir rapor, El Kaide organizasyonunun Afganistan’daki varlığını sürdürdüğünü ve güç kazandığını belirtmektedir.

Bu raporu şiddetle reddediyoruz. Söz konusu rapor, yalan bilgiler üzerine kurulu ve taraflı, savaş çığırtkanı taraflarca oluşturulmuş bir rapordur.

Maalesef, kötücül gayeleri ve şahsi çıkarları sebebiyle bazı çevreler, Afgan halkına dayatılan bu savaşın uzamasını istemektedir. Bunlar insanların aklını ifsad etmeyi ve propagandalarla dayanaksız korkular oluşturmayı amaçlamaktadır. Bu kişiler kendilerine savaş çığırtkanı şahısları ve grupları kaynak almaktadır ve edindikleri bilgileri diğer departmanlara böylece iletmektedir.

2001 yılında Afganistan’da geniş kapsamlı bir savaş patlak verdiğinde ve daha sonradan Arap dünyasında ayaklanmalar yaşandığında, daha önceden Afganistan’a sığınmış olan El Kaide üyeleri ve diğer yabancı kişiler kendi anavatanlarına dönmüşlerdir.

Halihazırda, Afganistan’da bulunan bir El Kaide mensubu yoktur ve herhangi bir yabancı ülke vatandaşının Afganistan’da yaşaması için bir neden de kalmış değildir."

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.